Čačak – Ranom zorom na Badnje jutro, gradonačenik Čačka, Milun Todorović sa svojim saradnicima, u prisustvu meštana i sveštenika, posekao je badnjak u selu Donja Trepča.

 

“Poštujemo našu vekovnu tradiciju i ovaj badnjak smo sa našim verujićim narodom posekli sa željom da živimo složno. Nadam se da će sav srpski narod, koji živi van granica naše zemlje, dočekati praznik u miru i blagostanju”, rekao je Milun Todorović.

Starešina čačanske crkve protojerej Marko Mirković svim vernicima čestitao je predstojeći praznik poručivši da su ovi dani – dani kad se širi ljubav, praštanje i čine dobra dela.

“Nadam se da će se sa Božijim blagoslovom u narednim godinama rađati još više dece, i da će nas kao naroda biti više. Da ćemo imati u kućama više sloge i praštanja i da nam neće nedostajati strpljenja i hrabrosti”, rekao je protjerej Marko.

Nakon što je badnjak posečen u selu Donja Trepča prenet je u portu crkve Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Čačku gde će i ove godine u 18 časova biti održano tradicionlano paljenje badnjaka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here