Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Novi Isuzu midibusi za Autoprevoz Čačak (FOTO)

post-title


Šest vozila nove generacije prevoziće putnika na gradskim i prigradskim linijama u Kraljevu

Uspešnu poslovnu 2019. godinu Sejari Beograd doo, zastupnik, uvoznik, prodavac i serviser nekoliko renomiranih proizvođača komercijalnih vozila i opreme, prigodno je završio isporukom šest novih midibusa za svog lojalnog kupca – Autoprevoz Čačak. Krajem decembra, toj velikoj prevozničkoj kompaniji, koja od 2007. posluje u sastavu internacionalne Kavim grupe, uručeni su ključevi najsavremenijih midibusa iz programa kod nas vrlo afirmisanog turskog proizvođača Anadolu Isuzu.
Nova vozila će od početka januara 2020. biti angažovana na nekim gradskim i prigradskim linijama u Kraljevu, budući da je čačanski Autoprevoz jedan od ponuđača kojem je u novembru 2019. poveren javni lokalni prevoz u Kraljevu i bližoj okolini.
„Autoprevoz Čačak je 2013. godine kupio prvih sedam midibusa Anadolu Isuzu. I danas su u saobraćaju, mnogi su prevalili i više od 550.000 km bez ikakvih intervencija na motorima i vitalnim pogonskim komponentama. Uz pouzdanost i robusnost, oni su, po navodima vlasnika, i uzorno ekonomični, jer na zahtevnim linijama, u gustom saobraćaju, s čestim zaustavljanjima i ubrzavanjima, u proseku troše ispod 20 litara na 100 km. Čačanski prevoznik je jedan od četrdesetak zadovoljnih i dugogodišnjih kupaca vozila Anadolu Isuzu u Srbiji“, kaže direktor Sejari Beograd doo, gospodin Miloš Marijić. Za drugu kupovinu Isuzu midibusa, čačanski prevoznik je odabrao gradsko-prigradski model NovoCiti E6C, koji je, po tvrdnjama proizvođača, idealno rešenje za gradove srednje veličine sa nekoliko tranzitnih ruta, uključujući i prigradska područja sa manjim brojem stanovnika. Svih šest vozila pokreće moderan, u praksi već proveren  Isuzuov redni četvorocilindardski dizel motor s common rail ubrizgavanjem radne zapremine 5.193 cm3, snage 140 kW/190 KS, s maksimalnim obrtnim momentom od 510 Nm, koji ima ekološki sertifikat Euro VI C. Prvi put među poručenim vozilima su četiri opremljena Isuzovim automatizovanim menjačima i ritarderom, dok su druga dva s klasičnim, ručnim šestostepenim transmisijama, takođe Isuzuove proizvodnje. Na obe osovine su disk kočnice.
Obe verzije su dužine 7.502, širine 2.275, visine 3.332 mm (sa klima-jedinicom); međuosovinsko rastojanje iznosi 3.385 mm; prednji prepust je dužine 1.655, zadnji 2.462 mm. Ukupna masa vozila može da iznosi 9.800 kg. Verzija s automatskim menjačem ima 17 standardnih i četiri preklapajuća/“potapajuća“ sedišta u zadnjem delu (koji je inače predviđen i za prevoz osoba u kolicima) i 39, odnosno 24 mesta za „stajaće“ putnike. Varijanta s ručnim menjačem ima 18+4 sedišta i mesta za 38, odnosno 23 putnika koji stoje. U standardnoj opremi obe varijante su, između ostalog, klima-uređaj, rampa za lak ulazak/izlazak putnika u kolicima (na zadnjim vratima), audio sistem, frontalni i bočni i digitalni indikatori odredišta, LED osvetljenje prednjih stepenika itd.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar