Članovi Organizacionog odbora Sabora violinista Srbije održali su danas prvi sastanak, na kom su, u opštim crtama, pravili planove za organizaciju ovogodišnjeg sabora. Na sastanku je odlučeno da će se drugi po redu Sabor violinista Srbije održati u prošlogodišnjoj prestonici violine  – Pranjanima, i to od 14. do 16. avgusta 2020. godine.

Predsednik Organizacionog odbora Dejan Kovačević istakao je da će se ove godine dosta ranije krenuti sa pripremama oko organizacije Sabora, s obzirom da se očekuje još veći broj posetilaca, iako je on prošle godine premašio brojku od  50 000 posetilaca u tri saborska dana.

„Sa velikim ambicijama ulazimo u projekat, budžet sa lokalne samouprave nam je isti kao prošle godine, imamo najave da će neke državne institucije pomoći organizciji Sabora, a očekujemo i pomoć od privrede Gornjeg Milanovca, jer smo stvarno uspeli da za kratko vreme osnujemo jedan impozantan sabor koji je ostavio dubok trag u Srbiji, a već nam se javljaju violinisti kako bi rezervisali svoje mesto u finalnom takmičenju, tako da ćemo spremno dočekati drugi Sabor violinista Srbije u Pranjanima“, istakao je predsednik Kovačević i dodao da je plan da i ove godine direktan prenos na televizijskim ekranima vrši televizija Pink.

Idejni tvorac Sabora i jedan od članova Organizacionog odbora Gvozden Nikolić istakao je da je prvi Sabor violinista Srbije položio veliki ispit pred narodom, ali i  da očekuje da će se na ovogodišnjem saboru naći do 100 000 ljubitelja violine, kao i nastup od blizu 50 najboljih violinista u Srbiji, u obe kategorije.

„ Što se tiče programa, mislim da ćemo daleko više raditi na tome da dovedemo ozbiljne violiniste, a moram reći da nam ni sami violinisti prošle godine nisu verovali kad smo ih ubeđivali da će tu biti pravi okršaj i takmičarski duh.  Nagrade će ostati velike, s tim što planiramo da prvih pet violinista bude nagrađeno značajnim novčanim iznosima.Od ugostitelja očekujemo da postignemo dogovor, jako su nam važni,  ali moramo da nađemo zajednički jezik. Ne smemo da dozvolimo da divljaju cene, ne želimo cenu piva od 400 dinara, želimo da svakog saboraša ugostimo sa skromnim i normalnim cenama, na obostrano zadovoljstvo“, naglasio je Nikolić. On je takođe istakao da se nada da će se za dva meseca aktivno započeti sa kampanjom oko Sabora, uključiće se i Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac, što će i dovesti do pojavljivanja na Sajmu turizma u Beogradu.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here