Privredni savet opštine Gornji Milanovac održao je prvi sastanak, kome je predsedavao gospodin Dragoljub Vukadinović. Članovi Saveta najpre su usvojili Pravilnik o radu, a zatim utvrdili prioritete za naredni period. Jedna od najvažnijih stavki bila je prezentacija projekta pristupnoj saobraćajnici auto-putu.

Predsednik opštine Dejan Kovačević predstavio je članovima Saveta predloge koji bi omogućili bržu realizaciju projekta, dok su privrednici istakli da je izgradnja saobraćajnice od velikog značaja za rad većine milanovačkih firmi, jer dostupnost auto-puta uspostavlja brži i  jeftiniji transport robe u Srbiji i inostranstvu.

Predsednik Saveta Dragoljub Vukadinović istakao je da se interesi privrede i lokalne samouprave podudaraju, kao i da su na sastanku razmatrana neka od gorućih problema vezanih za Gornji Milanovac.
„Što se tiče pristupne saobraćajnice dogovorili smo konkretne akcije koje treba da sprovedemo u narednih mesec i po dana. Za nas je važna i ekologija, tu smo oformili vođu  i stručni tim koji treba da odluči šta to treba da uradi Milanovac da bi dugoročno smanjio zagađenje koje je prisutno i evidentno i koje nije ništa manje nego u ostalim  gradovima Srbije.  Takođe, planiramo da održimo tribinu sa učenicima srednjih škola, kako bismo im mi privrednici predstavili koja su to zanimanja koja ovaj grad interesuju i kako bi oni imali prave informacije da se odluče pre nego što počnu pripreme za fakultet“, rekao je gospodin Vukadinović i dodao da je još jedna od tema sa sastanka Saveta bila i industrijska zona Velereč-Nevade, gde treba da se reši problem kanalizacije, vodosnabdevanja i sekundarne mreže, kao i da je oformljen stručni tim koji će da predstavi načine rešavanja tih problema.

Podsetimo, Privredni savet opštine Gornji Milanovac formiran je 31. okotbra 2019. godine i ima zadatak da, zajedno sa lokalnom samoupravom, kreira što bolje uslove za razvoj privrede na teritoriji naše opštine. Osam članova Saveta je ispred privrede, dok je pet ispred lokalne samouprave.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here