Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Yugoimport-SDPR u 2019. imao dobit od 2,5 milijardi dinara

post-title


Direktor Javnog preduzeća Jugoimport-SDPR Jugoslav Petković izjavio je da je ta kompanija prošlu godinu završila sa 2,5 milijardi dinara dobiti.
To je za tu kompaniju iz oblasti namenske industrije treći rezultat po značaju od 2012. godine.
U intervjuu za Blic, Petković je rekao da je to preduzeće od 2012. do 2018. državi uplatilo 5,5 milijardi dinara dobiti, što znači da je za sedam godina uplatilo pet puta više nego u prethodnih 12 godina.
U isto vreme, u investicije je uloženo 98 mil EUR, dok je u proizvodne kapacitete svojih zavisnih preduzeća, kompanija, u prethodnih 12 godina uložila 5,8 mil EUR, rekao je Petković.
On je precizirao da je najviše investirano u fabriku streljačke municije u Uzićima, u Kovački centar, Borbene složene sisteme, Kapislanu, Precizni liv u Adi... Petković je naveo i da je Jugoimport-SDPR na kraju 2011. zapošljavao 660 ljudi, a na kraju 2019. godine 1.414, pri čemu je zaposlenost povećana samo u proizvodnji, dok je u administraciji smanjena.
On je takođe istakao da SDPR nikada zbog svog poslovanja, ili svojih zavisnih preduzeća, nije tražio niti dobio pomoć iz budžeta.
Petković je, govoreći o tome gde se izvozi oružje, istakao da ono najmanje ide u ratna područja. On je naveo da je do 2012. Srbija trgovala sa osam a danas sa 40 zemalja, kao i da da su njeni najbolji klijenti zemlje Bliskog istoka i Afrike, kao i SAD.
Petković je takođe istakao da je Srbija po transparentnosti izdavanja dozvola za izvoz oružja peta na svetu, a iza su i SAD, Rusija i Kina.
Naveo je i da svaki zaključen ugovor predviđa zabranu reeksporta oružja bez izričite saglasnosti SDPR-a, tako da je nemoguće da završi u rukama terorističkih organizacija.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar