Ljubitelji folklora će danas, 27. januara, u Velikoj sali Doma kulture u Čačku, imati priliku da uživaju u velikom folklornom spektaklu u organizaciji KUD “Dule Milosavljević”.

Popularni “Želovci” nastupaju u skoro dvočasovnom programu sa svim sekcija društva koje broji 450 članova.
Publika će imati priliku da vidi četiri premijere, omladinski orkestar, 3. rekreativni ansambl, mešovitu pevačku grupu kao i premijerno izvođenje nove koreografije “Igre iz Dimitrovgrada”. “Sve karte su rasprodate”,  rekao nam predsednik društva Vojin Jakovljević.

Foto: Promo

Pored velikog narodnog orkestra, novina je omladinski narodni orkestar koji će se večeras premijerno izvesti nekoliko numera čačanskoj publici.

“To je plod velikog rada i truda koji je prepoznat od strane đaka muzičke škole, koji su u velikom broju došli u naše društvo kako bi napredovali i u segmentu tradicionalne pesme i igre”, rekao je Aleksandar Smrekić, umetnički rukovodilac Narodnog orkestra.
Da podsetimo na najvažnije rezulate, Prvi izvođački ansambl koji je na prošlom republičkom takmičenju osvojio srebrnu plaketu Saveza amatera Srbije, dečiji ansambl društva zlatnu plaketu čime su postali prvaci Srbije.
“U dugoj istoriji Saveza amatera i kulturno umetničkih društava Srbije, koja ima tradiciju preko 60. godina, Žele je prvo i jedino društvo iz Čačka koje je učestvovalo na tom takmičenju i uspelo da osvoji priznanje, rekao je umetnički rukovodilac Zoran Jevtić.

Koncert počinje u 19:30 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here