Kompletna rekonstrukcija užičke Bolnice jedan je od naznačajnijih i najvećih kapitalnih projekata u gradu čiji je početak realizacije najavljen već u prvom kvartalu ove godine. Investicija je vredna oko 20 miliona evra, a najveći deo radova finansiraće se preko Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije.

Nakon izgradnje novog parkinga u užičkoj Bolnici krajem prošle godine, radovima na rekonstrukciji prijemno – urgentnog centra otpočeće prva faza najavljene kompletne rekonstrukcije zgrade užičke Bolnice i već u februaru plan je da se bude završena projektna domkumetacija.

“Radi se oko 1300 kvadrata koji će biti rekonstruisani pri glavnom objektu za koji je u toku izrada projektne dokumentacije, a za čije namene je iz budžeta grada opredeljeno 3 milion i 200 hiljada dinara. Tokom februara očekujem da će biti završen taj deo posla kako bi se stvorili uslovi da se otpočne sa radovima na rekonstrukciji ovog vitalnog dela Zdravstvenog centra Užice i užičke Bolnice, a čime bi praktično otpočela prva faza realizacije ovog velikog projekta“, kaže gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Radovi će, kako objašnjava direktor Zdravstvenog centra Užice prim. dr Miloš Božović, otpočeti nakon odobrenja stručnih konsultanata iz Kancelarije za javna ulaganja.

„Između ostalog investicija predviđa nabavku novog skenera, rendgena, novu opremu za kolonoskopiju, gastroskopiju, bronhoskopiju i komplentno renoviranje tog centralnog dela glavne zgrade Bolnice.“

Za rekonstukciju planiranih 47 hiljada kvadrata ovog prostora obaveza grada Užica je da pripremi adekvatnu projektu dokumentaciju i ove godine planirana sredstava za te namene su oko 50 miliona dinara.

„Sa firmama koje će raditi projekte plan je da napravimo finansijsku konstrukciju i deo platimo ove, a deo naredne godine, a da u toku ove godine projekti budu završeni“, objašnjava užički gradonačelnik. Tihomir Petković

Od pet miliona dinara planiranih i ove godine kao podrška radu Zdravstvenom centru Užice sa dva milona iz gradskog budžeta finansiraće se rad užičke kardio-hirurgije i obuka kadrova, a planirana je i nabavka novih vozila za užički Dom zdravlja. Već treću godinu za redom grad Užice finansira i specijalizacije lekara iz deficitarnih grana medicine u dogovoru sa Zdravstvenim centrom Užice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here