Vladina komisija odobrila prvi ciklus zapošljavanja u prosveti za oko 5.000 ljudi, objavio je ministar obrazovanja Mladen Šarčević.

“Vladina komisija usvojila je danas odluku da se raspiše konkurs za zapošljavanje u prosveti na neodređeno vreme. Kao što je i planirano, u prvoj fazi odobreno je mesta za oko 5.000 ljudi, koji u prosveti rade na određeno vreme sa punom normom od 2014. i 2015. godine, a i ranije. Novi krug zapošljavanja očekujemo već početkom februara i tada će biti raspisani konkursi za one koji rade u prosveti od 2016. i 2017. godine”, naveo je Šarčević u pisanoj izjavi.

On je dodao da ceo proces prate sindikati, predstavnici aktiva direktora i školske uprave, a škole su u obavezi da formiraju komisije koje će pratiti ceo proces izbora kandidata.

Dobijanjem posla za stalno mladi će dobiti sigurnost, a samim tim i šansu za zasnivanje porodice. Svakako, ova mera Ministarstva i Vlade će doprineti povećanju nataliteta“, ocenio je Šarčević.

Što se tiče Moravičkog okruga uputiće se zahtev za raspisivanje konkursa  za 114 nasavnika iz Čačka, Gornjeg Milanovca i Ivanjice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here