Gradonačelnik Čačka Milun Todorović obišao je danas sa saradnicima OŠ “Ratko Mitrović” i upoznao sa sa tokom radova na njenoj rekonstrukciji.

“Uverili smo se na licu mesta da su radovi nastavljeni, a kao što je poznato, do obustave radova u prethodnom periodu je došlo pre svega zbog dopunskih radova koji su se pojavili tokom rekonstrukcije”, kazao je Todorović.

On je podsetio da je rekonstrukcija započeta 28. avgusta prošle godine i po tom ugovoru planirani završetak radova bio je za 140 dana.

“Međutim, kada rekonstruišete tri i po hiljade kvadratnih metara školskog prostora koji je star 50 godina i u kome do sada nije bilo ozbiljnijih zahvata, osim nekih kozmetičkih, naravno da će se pojaviti i dodatni radovi. Upravo zbog toga ušli smo u pregovarački postupak sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima i odobreno nam je još 25 miliona dinara”, istakao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima u rekonstrukciju se uključilo i Ministarstvo prosvete sa tri miliona dinara, za digitalizaciju cele škole, dok će grad Čačak uložiti još pet miliona za kompletnu zamenu opreme u fiskulturnoj sali i u kabinetima i učionicama.

“Kada se završi rekonstrukcija imaćemo za uloženih 150 miliona dinara funkcionalnu i savremenu školu, koja će biti hidro i termo izolovana, sa novom stolarijom i podovima. Uz postojeću fiskulturnu salu koja će biti potpuno rekonstruisana imaćemo i manju salu za učenike nižih razreda. Veoma važno je i parterno uređenje, ograda, teren za košarku, mali fudbal, rukomet, ali će se urediti i parkovska površina koja se do sada nije koristila u kojoj će se uraditi amfiteatar koji će koristiti nastavnici i učenici za brojne školske i vanškolske aktivnosti. Važno je da smo ovim projektom uspeli da definišemo i nov sistem grejanja, što znači da će se od naredne grejne sezone koristiti pelet kao energent, ali će kao hladna rezerva biti sačuvan i kotao na mazut”, istakao je Todorović.

Gradonačelnik je kazao da u dodatne radove spadaju i instalacije za dojavu požara, slabe struje, kao i uređenje parkovskog prostora.

“Naša su očekivanja da će se u narednih 60 dana projekat u potpunosti završiti, a svima nama će ova škola biti na ponos”, zaključio je prvi čovek grada na Moravi.

Direktor OŠ “Ratko Mitrović” Đuro Ćeranić odao je priznanje roditeljima i učenicima na razumevanju i strpljenju.

“Znamo da nije lako, pogotovu što deca pohađaju nastavu samo u drugoj smeni, svi smo svesni situacije u kojoj se nalazimo, ali sve kroz šta prolazimo biće nagrađeno vrhunskim uslovima u kojima će nakon rekonstrukcije, naši učenici i nastavnici raditi. Sa sigurnošću mogu da kažem da će naša kuća znanja biti škola za 21. vek”, kazao je direktor Ćeranić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here