Nakon polemike u javnosti o tome da li je Sloboda zagađivač Morave, gradonačelnik Čačka izjavio je da su u prethodnih godinu dana dogodile dve akcidentne situacije za koje je fabrika prihvatila odgovornost, ali i da Sloboda čini sve da se problemi reše.

“Ova kompanija zaista sve čini da smanji mogućnost zagađenja. “Sloboda” je već prihvatila otpužbe da su se dva incidenta dogodila u krugu same fabrike kada je došlo do izlivanja ulja i masti, na šta je ova kompanija u dva navrata slala dopis gradskoj upravi. Naravno da niko ne sme i ne može da ugrožava zdravlje Čačana, ali činimo sve što je u našoj moći da otklonimo mrlje, i u narednom periodu da instaliramo još jedan separator u krugu fabrike, kako bi se definitivno rešio problem zagađenja” kazao je Todorović.

On je dodao da se nada da ovaj čačanski gigant koji zapošljava oko 2 300 radnika i koji se društveno i odgovorno ponaša prema okolini, vrlo brzo iznaći rešenje za akutni problem grada koji traje već deceniju.

“Urađen je elaborat za rešavanje problema zađenja, i očekujemo i sredstva od resorno zaduženog ministarstva Republike Srbije, kao i od “Slobode” da se i taj jedan segment koji je, posle bombardovanja 1999. ostao neispitan” istakao je Todorović.

Prema njegovim rečima grad Čačak nastaviće i dalje da ulaže u ekologiju, a u ovoj godini planirana je konverzija kotlarnica sa lož ulja na biomasu i gas.

RINA

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here