U vezi sa zloupotrebama u privrednom društvu “Infrastruktura železnice” uhapšeno je pet osoba među kojima je i M. P., državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Postoje osnovi sumnje da su oni izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Postoje osnovi sumnje da su zaposleni u privrednom društvu “Infrastrukture železnice” M. J., B.A. i P.Ć., u postupcima javne nabavke suprotno Zakonu o javnim nabavkama, kršeći i druge propise, zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao M. P., kako bi favorizovali privredno društvo čiji je direktor Z. S., u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici.

Radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti osumnjičeni M. M. direktor drugog privrednog društva davao je tzv. “uslužne ponude” kojima je obezbeđivana izvesnost dobijanja posla za privredno društvo direktora osumnjičenog Z.S.

U toku su pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu.

U narednih 48 sati, lica će biti privedena i saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.

Rts

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here