Pedesetpetogodišnji Ljubo iz Katrge kod Čačka stara se o dvojici bolesnih sinova, sa kojima živi u nehumanim uslovima. Za njih su Čačani organizovali prikupljanje pomoći preko društvenih mreža.

Kuću praktično dele sa kozama, jer je sa jedne strane oronulog objekta štala. Šporet na drva, ormar i krevet je sve što imaju od pokućstva. Od električnih uređaja ispravan je samo televizor. Kažu do sada pomoć nisu dobijali, ali ni tražili.

Ljubo Đokić kaže da je sve sa svojh deset prstiju sam zaradio.

Nemam nikakva primanja osim ovo što režem kaleme i nadničim, bacam bale. Moram da izdržavam dvoje dece, ističe Ljubo.

Komšije tvrde Đokići su vredni i radni, ali ih već dugo prate zdravstveni problemi i težak život.

“Zaista je teška situacija u porodici Đokić koji u ovom sadašnjem vremenu žive zaista u nehumanim i uslovima nedostojnim čoveka”, naglašava predsednik MZ Katrga Vladan Vitorović.

Vitorović Maglašava da je Mesna zajednica Katrga pokušavala da pomogne ali da ona nema svoja sredstva i da to prevazilazi mogućnosti te najniže jedinice lokalne samouprave.

O teškoj situaciji ove porodice čulo se i preko društvenih mreža. Za pomoć Đokićima u Katrzi, akciju je pokrenuo Vlade Dragić.

“Pokrenuo sam akciju sa Jelenom Babić Načić. Grad Čačak nas je podržao. Biću zadovoljan ako im napravimo bar dve sobe – to nam je cilj”, navodi Vlade Dragić.

Ako tome ne uspeju, Dragić obećava da će im bar kupiti najosnovniji kontejner za stanovanje.

U Mesnoj zajednici će obezbediti prostor za sve ono što se prikupi od pomoći, a svakodnevne izveštaje Dragić deli putem društvenih mreža.

Nada se donacijama za porodicu u Katrgi  posle uspešne akcije u drugom čačanskom selu gde su humani ljudi pomogli porodici Panić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here