Gradsko veće Čačka donelo je Rešenje o pribavljanju u javnu svojinu upravne zgrade Halk banke u centru grada. Za ovu transakciju lokalna samouprava izdvojiće 1,68 miliona evra.

Zgrada na ekskluzivnoj lokaciji u Pivarskoj ulici ima tri sprata i ukupnu površinu od 3.140 metara kvadratnih.

Kako je Morava info, ranije objavila, Halk banka bi od novog vlasnika na desetogodišnji period zakupila šalter salu u prizemlju i podrum u kom se nalazi sefovi. Tih 535.000 evra, koliko košta zakup na deset godina, bila bi praktično prva od tri rate za isplatu zgrade.

Druge dve u sličnim iznosima na naplatu bi došle za 12, odnosno 24 meseca.

Inicijativu za prelazak zgrade u vlasništvo grada pokrenuo je, kako je navedeno u rešenju, gradonačelnik Čačka Milun Todorović, kako bi se u taj objekat preselio Centar za socijalni rad.

– Centar za socijalni rad sada je smešten neuslovnom, neadekvatnom i nedovoljno pristupačnom i nebezbednom objektu, sa nedovoljnim brojem kancelarija neadekvatne veličine, strukture na tri lokacije u gradu. Prostorna razdvojenost unutrašnjih organizacionih celina se odražava na efikasnost redovnog funkcionisanje ustanove kao celine, ali i na neposrednu zaštitu korisnika – navodi se u dokumentu Gradskog veća.

Kako se navodi, u novoj zgradi biće obezbeđen prostor za 28 kancelarija Centra za socijalni rad, jednu veću prostoriju, salu za edukaciju, obuke, predavanje i druge aktivnosti, prostoriju za kontrolisano viđanje dece i roditelja, toalete, čekaonicu…

Pored potrebe pribavljena prostora za Centar za socijalni rad, grad Čačak ima potrebu i za dodatnim poslovnim prostorom za rad gradskih uprava ustanova i javnih preduzeća čiji je osnivač a koje su smeštene u neadekvatnim i neuslovnim prostorijama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here