Kako saznaje agencija RINA fabrika Forverk u Preljini koja je sagrađena uz pomoć Grada u rekordnom roku biće otvorena  25. marta. Radi se o ogromnom industrijskom kompleksu u kojem će biti zaposleno 1000 radnika. Do sada u početnoj fazi već radi oko 150 Čačana, dok će se u narednom periodu  intenzivirati zapošljavanje u skladu sa potrebama preduzeća. Grad Čačak je uložio više miliona evra u izgradnju komunalne infrastrukture, urađena je struja, saobraćajnice, telefonske i internet linije dok je  zemljište na kojem se nalazi ogromno fabričko postrojenje ustupljeno bez naknade na izvestan vremenski period. Prosečna plata zaposlenih biće oko 500 evra.

Kamen temeljac postavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa Nemačkim investitorom Jirgenom Milerom 25. juna 2018 godine, a vrednost ove investicije je više od 50 miliona evra.

Veliki deo zasluga pripada gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću koji je koristeći svoje lične kontakte privuče ogromnu investiciju u grad na Moravi što ga je već svrstalo u najuspešnijeg gradonačelnika Čačka u poslednjih 30 godina.

Inače gradnja industrijske zone u kojoj je Forverk prvi stigao svakako je najveći privredni poduhvat od nestajanja brojnih industrijskih postrojenja koja su nestala dolaskom DOS-a na vlast 2000. godine kada je dnevno bez posla ostajalo i po 500 radnika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here