Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Oživljava planina Goč, niče novi turistički kompleks - U planu gradnja bungalova, bazena i sportskih terena

post-title


Na planini Goč predviđena je izgradnja novih turističkih sadržaja, bungalova, otvorenih i zatvorenih bazena, kao i sportskih terena. Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo i stambeno–komunalne delatnosti Gradske uprave grada Kraljeva oglasilo je ponovljeni javni uvid u nacrt Plana generalne regulacije "Goč".
U okviru granica Plana, zemljište u građevinskom području zauzima 17.47.79 ha, dok se zemljište van građevinskog područja prostire na 69.70.35 ha.
U okviru zemljišta u građevinskom području nalaze se površine javne namene, odnosno planirano javno građevinsko zemljište koje čine: građevinski-turistički kompleks, uređene zelene površine, saobraćajna infrastruktura (za kolski, pešački i integrisani saobraćaj, kao i javni parking prostori), površine predviđene za sport i rekreaciju (mala i velika ski staza) i planirane parcele za komunalnu infrastrukturu (parking, prečistač otpadnih voda i sl).
U okviru građevinsko-turističkog kompleksa predviđa se izgradnja: 10 turističkih bungalova P+1+Pk brgp 160 m2 u osnovi, odnosno 5.000 m² ukupno, otvoreno-zatvorenog bazena na 825 m2 ukupno, šest ski bifea.
Planirana namena sa granicom građevinskog područja (Foto: Plan generalne regulacije Goč)
Očekuje se da ukupna bruto izgrađena površina svih objekata ne pređe 13.000 m2. U navedene površine uračunati su i postojeći objekti hotela, pomoćnih prostorija, kotlarnica, balona i sl.
Maksimalna spratnost objekta u funkciji turizma, dečije zaštite i sportskih sadržaja je P+2+Pk, a neophodno je obezbediti parking mesta u okviru kompleksa ili na površinama javnih parkirališta.
Izbor materijala koji će se koristiti u izgradnji mora biti u skladu sa namenom i okruženjem. Suterenske i prizemne etaže treba graditi od prirodnog lomljenog kamena, a spratove i potkrovlja od drvenih materijala, pokrivač šindra, kamenih ploča ili biber crepa.
U Planu generalne regulacije predviđeni su kao otvoreni tereni za košarku, rukomet, mali fudbal, odbojku, tenis, kao i otvoreno-zatvoreni bazen.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar