Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Potvrđeno pisanje Media portala: U parlamentu 40% žena

post-title


Poslanička grupa SNS u parlamentu podržaće izmene Zakona o izboru narodnih poslanika i lokalnim izborima koje je predložila poslanica opozicione Demokratske stranke Gordana Čomić, a koje predviđaju da na republičkim i lokalnim izbornim listama žene čine najmanje 40 odsto kandidata

To je danas rekao predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić, navodeći da to pokazuje da Srbija u demokratskom smislu ide napred.

Bićemo jedan od pet parlamenata u celoj Evropi po broju žena koje ćemo imati - rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle sastanka sa evropskim komesarom za proširenje.

Vučić veruje da će to doprineti dodatnoj stabilizaciji političkih prilika u Srbiji jer su žene, kaže, mirnije, staloženije i brinu više o budućnosti nego prošlosti.

To će doprineti i kvalitetu našeg životnog standarda i rada u svim demokratskim institucijama u budućnosti - rekao je Vučić.

U Skupstini Srbije u toku je rasprava o izmenama i dopunama Zakona o izboru narodnih poslanika i lokalnim izborima koje predviđaju smanjenje cenzusa sa pet na tri odsto.

Na dnevnom redu su i predlozi opozicione poslanice DS Gordane Čomić koje predviđaju da na listama, na lokalnom i republičkom nivou bude 40 odsto žena.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar