Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Radnici FRA u tihom štrajku, u ponedeljak ispred opštine

post-title


Radnici FRA već nekoliko dana se nalaze u tihom štrajku, jer je situaciju u fabrici sve teža. Kako navode radnici, zbog dugovanja Krušika i Zastava oružja radnicima sve više kasni isplata zarada, a i status konačnog rešenja statusa fabrike nikako da počne da se rešava.

 Oko stotinak radnike danas nije došlo na posao organizovano. To je neki vid protesta jer nema zarada, a problem je nastao jer preduzeća iz namenske industrije, Krušik i Zastava oružje, ne izvršavaju svoje obaveze prema fabrici. Mi im redovno isporučujemo alat ali oni ne plaćaju i ozbiljno ugrožavaju opstanak fabrike. Zato ćemo u ponedeljak od gradonačelnika Miluna Todorovića tražiti neku pomoć i reakciju u rešavanju problema. Osnovni zahtev je rešavanje statusa fabrike. Imali smo 2-3 sastanka sa gradonačelnikom i sastanci su bili konstruktivni, ali se nismo mnogo pomerili — navodi naš sagovornik.

Predstavnici sindikata nisu želeli da nam daju izjave ali očekuju poziv gradonačelnika da se nastave dogovori. Kako navode, jedina opcija je neki dogovoreni stečaj fabrike, da deo radnika bude zbrinut kroz socijalni program, a da deo nastavi da radi.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar