JKP Komunalac Čačak je u prethodnom periodu usmerilo napore u opremanje određenih lokacijama sa posudama za iznošenje smeća, video nadzorom, u cilju prevencije, sprečavanja i sankcionisanja vandalizma, neadekvatnog odlaganja smeća i neodgovornog ponašanja prema zajedničkoj imovini. Video nadzor je odmah počeo da daje pozitivne rezultate, a intenzivna saradnja sa Komunalnom policijom je rezultirala i kažnjavanjem neodgovornih pojedinaca i preduzeća, saopštavaju iz ovog preduzeća.

Na sledećim video zapisima se može videti niz primera neadekvatnog korišćenja prostora i posuda za odlaganje smeća, a većina od počinilaca je identifikovana i kažnjena.

Neadekvatnim odlaganjem raznog kabastog, vrtnog i sličnog otpada u posude za odlaganje kućnog smeća je, pre svega problem zbog zaprečavanja kapaciteta posuda za kućno smeće, odnosno za mokri otpad. Kada odložite kartonske kutije u kontejner, jednim postupkom zauzmete ceo kapacitet posude i ona više nije za korišćenje, do pražnjenja.

Ostavljanjem kabastog materijala pored posuda za smeće, takođe je problem za naše radinike koji prazne kante. Kada ostavite staru stolariju, stari nameštaj i slično pored kontejnera, nema ko da ga odnese, jer niti naši radnici imaju vremena za to, a ni vozilo koje vrši uslugu nije opremljeno za prijem ovakve vrste otpada.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here