Pesma “TRAG” čačanske grupe “Ethno Jazz Orchestra” (EJO), kojom će se predstaviti na ovogodišnem festivalu Beovizija, od četvrtka 6. februara 2020. godine dostupna je na RTS-ovom na Youtube kanalu. Na stihove mlade čačanske književnice Jelene Ćuslović muziku je napisao Stevan Milijanović. Grupa “EJO” nastupa kao prva po redu u prvoj polufinalnoj večeri Beovizije koja će se održati u petak 28. februara 2020. godine. Drugo polufinalno veče je zakazano za subotu 20. februara, dok je finalano veče festivala na programu u nedelju 1. marta 2020. godine. Pozivamo sve ljubitelje kvalitetnog zvuka, a posebno naše zemljake, da otprate i podrže nastup naših zemljaka iz grupe Ethno jazz orchestra.

Grupa EJO, prepoznatljiva i poznata i van granica Srbije, nastala je pre oko pet ipo godina. Sastoji se od troje muzičara iz Čačka, pojačanih kolegama iz Subotice, Kosovske Mitrovice i Rume. Članovi benda su: Milica Dobrić – vokal, Nataša Pejčić – vokal, Stevan Milijanović – klavijature, Aleksandar Jovan Krstić – flauta i kaval, Armand Mesaroš – bas, Aleksa Milijanović – bubnjevi, Aleksandar Alempijević – perkusije i bubnjar Aleksa Milijanović.

Članovi grupe skrenuli su pažnju na sebe 2019. godine kada su sa pesmom “Deset dana” ušli među finaliste takmičenja za nagradu “Milan Mladenović” koja se dodeljuje jednom godišnje za muzičko delo od izuzetnog značaja. Ista pesma je krajem 2019. godine nominovana na Sky Music-ovom MAC festivalu za najbolju World Music numeru. Do sada su bili po dva puta prvi i drugi na listi EthnoClouda, kanadskog veb portala koji se bavi World music scenom, i to na listi za svet i na listi za Balkan. Aktivni su na domaćoj muzičkoj sceni i pristuni na mnogim muzičkim festivalima u zemlji i regionu. Muzička inspiracija im je muzika Balkana, pomešana sa elementima fusion jazz i afro muzike, a eksperimentišu i sa ostalim žanrovima, što se može osetiti u muzici koju sviraju. “EJO” trenutno radi na svom prvom albumu koji će biti objavljen u prvoj polovini 2020. godine.

Svi koji žele da uživo u Beogradu poslušaju “Ethno jazz orchestra” mogu to sebi priuštiti u utorak 17. marta 2020. godine u Klubu “Strogi centar” koji se nalazi u Gospodar Jevremovoj ulici broj 43 u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here