Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Proizvodnja u požeškoj Budimki krenuće u aprilu

post-title


Proizvodnja u požeškoj Budimki krenuće već u aprilu, najavili su predstavnci ITN grupe, kompanije koja je u novembru prošle godine kupila ovu, svojevremeno čuvenu fabriku za preradu voća i povrća.
Budimka će ove godine biti spremna i za sezonu otkupa jagodičastog voća i za potpisivanje ugovora sa kooperantima, a u martu mesecu, prema najavama, fabrika će primiti i prve radnike u proizvodnji, prenosi regionalna televizija TV LAV plus.
Na nedavno održanom sajmu Agro Belgrade, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da je prethodna godina bila dobra kada je reč o izvozu i o otkupnim cenama voća, kao i da je iz tog razloga važna priča oko Budimke.
- Izvezli smo 8% više jabuka u 2019. nego u prethodnoj godini i mali smo i dobru cenu jabuka. Otkupna cena bila je dobra i za maline, a perspektive su dobre i u ovoj godini. Pristojna situacija bila je i sa višnjom, ali zbog kišne sezone plodovi su ispucali i većina je otišla u industriju. Zato nam je važna priča oko Budimke - istakao je Nedimović i najavio da će u martu, najkasnije početkom aprila, Budimka početi proizvodnju - rekao je Nedimović.
Podsetimo, kako je ranije najavljeno, kompanija ITN grupa iz Kosjerića, koja se između ostalog već bavi otkupom i preradom voća i povrća, ulaže oko 5 mil EUR. Požeška Budimka je prodata na javnoj licitaciji za 212.700.000 dinara.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar