U okviru projekta “SMEs Digital” na kome je partner i Fakultet tehničkih nauka u Čačku, u Startap centru NTP, 10. februara realizovana je radionica pod nazivom “Uloga cloud servisa u digitalnoj transformaciji “, koju je vodio gostujući predavač Štěpán Kaiser, predstavnik češke Kompanije “Revolgy”. Predstavljajući dugogodišnje iskustvo u unapređenju poslovnih procesa putem cloud bussines modela, Kaiser je objasnio da je glavna uloga “oblaka” u organizaciji, uređenju i praćenju radnih sistema koji poseduju veliku količinu podataka.

“Ono što cloud servisi poslovanja sigurno garantuju to su moderna infrastruktura, pružanje operativne i brze podrške, ali i kontinuitet poslovanja”, rekao je Kaiser i dodao da firme treba da se bave samim proizvodom i procesom prodaje a da ostali deo posla prepuste cloud sistemima za podršku poslovanju. Štěpán je istakao da svako preduzeće ima specifičan i različit put digitalnog razvoja u skladu sa svojim poslovnim modelom i potrebama.

Radionici prisustvovao je i Milovan Janićijević, predstavnik Kompanije “Metalac” a.d. iz Gornjeg Milanovca, koji je prisutnima ukratko predstavio proces digitalizacije radnih procesa u „Metalcu“ o kojima će kroz primere dobre prakse i studije slučaja uspešnih kompanija biti reči na radionici planiranoj za utorak, 18. februara u 18 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here