Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Đilas ne odustaje: Auto-put od Čačka do Pojata je čista besmislica

post-title


ČAČAK – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) i jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas ponovio je da građanima Šumadije, Zapadne Srbije i Pomoravlja nije potreban autoput od Preljine do Pojata.


On je to izjavio u intervuju nedeljniku “Vreme“ govoreći o stavkama na kojima se može uštedeti novac u republičkom budžetu. Po Đilasovoj oceni, jedan od načina uštede je da država prestane da troši novac na “nepotrebne stvari“.


– Auto-putevi u Srbiji su potrebni u dva glavna kraka: ka Nišu i od Niša ka Bugarskoj i Makedoniji, a drugi glavni krak treba da bude ka Crboj Gori. Gradovi kao Šabac, Kruševac, Kragujevac treba da budu priključeni na taj glavni autoput, ali praviti auto-put od Kruševca do Čačka i platiti ga 900 miliona evra čista je besmislica – rekao je Đilas.


Podsetimo, izgradnja Mosta na Adi, započeta u vreme Đilasovog mandata na poziciji gradonačelnika Beograda, zajedno sa pristupnim saobraćajnicama, koštala je oko 400 miliona evra. Taj most nesumnjivo je olakšao život Beograđanima, ali i drugim ljudima koji povremeno borave ili prolaze kroz glavni grad Srbije.


U vreme izgradnje verovatno da nije postojala dobronamerna osoba iz Čačka, ili su one bile retke, koja se bunila zbog ove investicije, iako ona suštinski nije predstavljala ništa kada je u pitanju kvalitet svakodnevnog života žitelja grada na Moravi.


Izvor: Media porat/ Morava info



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar