Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR i ove godine će 15. februara povodom Međunarodnog dana dece obolele od maligniteta u 30 gradova organizovati skupove, a sva sredstva prikupljena tom prilikom biće usmerena na izgradnju još jedne Roditeljske kuće.

NURDOR navodi da im je cilj da 15. februara celu Srbiju pretvore u zagrljaj jer su od dece koja su lečena naučili koliko je zagrljaj važan i koliko može pomoći.

Centralna manifestacija pod sloganom „Zagrli snažno!” biće na čačanskom Gradskom trgu od 10 do 14 sati. U 13 časova predviđeno je simbolično puštanje balona kao znak podrške za svu decu koja se bore i za sve one koji su ovu bitku nažalost izgubili.

Pored Čačka, akcije će biti organizovane u Nišu, Кragujevcu, Novom Sadu, Užicu, Subotici, Priboju, Кnjaževcu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Aranđelovcu, Ivanjici, Valjevu, Ubu, Rekovcu, Prijepolju, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Vršcu, Pirotu, Vranju, Lebanu, Lazarevcu, Кruševcu, Prokuplju, Novom Pazaru, Boru, Gornjem Milanovcu i Vrnjačkoj Banji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here