PK Srbije u saradnji sa šest udruženja poslovnih žena u Srbiji, među kojima je i udruženje „Nadežda Petrović” iz Čačka, predstavilo je projekat „Postanimo jače, znanjem do uspeha”.

Projekat treba da omogući povećanje održivosti kompanija čije su vlasnice žene, povećanje zaposlenosti i veće učešće žena u ukupnom broju malih, mikro i srednjih preduzeća.

Foto: TV Lav plus

Cilj je ekonomsko osnaživnje žena privrednica, proširivanje njihovog poslovnog kapaciteta, kao i veća vidljivost projektinih aktivnosti kompanija koje vode žene, i stvaranje mogućnosti da kao dobavljači uđu u trgovinske lance velikih kompanija.

Prva faza projekta sastoji se od Info dana u šest gradova na kojima će biti predstavljen značaj projekta i očekivani rezultati, a potom će poslovna udruženja organizovati edukativne treninge i mentoring za privrednice kako bi naučile da posluju uspešnije i izbore se sa svakodnevnim izazovima.

Foto: TV Lav plus

Udruženje poslovnih žena “Nadežda Petrović” aktivno radi na edukaciji svojih članica, a u ovom projektu biće angažovano 12 preduzetnica.

Projekat „Postanimo jače, znanjem do uspeha” relizuje PK Srbije i uduženje poslovnih žena iz Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Valjeva, Niša i Leskovca uz podršku Nemačke razvojne saradnje, a traje oko dva meseca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here