Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gradi se novi vrtić u Zablaću

post-title


Članovi Veća u Čačku na današnjoj sednici usvojili su rešenje o gradnji vrtića u Zablaću. Gradonačelnik Todorović je rekao da će to biti prizemni objekat površine 1.030 metara kvadratnih, a mogućnost da boravi u njemu imaće nešto više od 120 mališana.

Uz parcelu sa kojom Grad raspolaže , a nalazi se pored Doma kulture u Zablaću, stvaramo uslove za oko 40 ari zemljišta za izgradnju vrtića. Nadam se da ćemo veoma brzo pribavimo u vlasništvo 28 ari, uradimo parcelaciju, idejno rešenje je urađeno- rekao je Todorović.

Poslednjih nekoliko godina radili smo na tome da još jedno selo dobije vrtić i došli do podataka da je najpotrebnije u Zablaću. Veoma je važno da pružimo podršku roditeljima koji ćive i rade na selu – rekla je Suzana Simeunović direktorka PU „Moje detinjstvo“.

Direktorka Predškolske ustanove najavila je konkurisanje u vrtiće elektronskim putem.

-Roditelji će elektronskim putem, preko portala E UPRAVE moći da konkurišu za upis dece u vrtić, tako da se trudimo da već tokom aprila raspišemo konkurs i roditelji će tada imati mogućnost da preko potala E VRTIĆ konkurišu, što će njima značajno olakšati i smanjiti čekanje – rekla je Simeunović.

Čačanski glas



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar