Vlada Srbije utvrdila je Program upravljanja vodama u ovoj godini i tako opredelila potrošnju 4,35 milijardi dinara iz Budžetskog fonda za vode, objavljeno je u Službenom glasniku.

U Programu se navodi da je četiri milijarde dinara planirano za finansiranje novih poslova u ovom sektoru, a ostatak za obaveze i poslove iz 2019. godine.
Od 771 miliona dinara opredeljenih za uređenje i korišćenje voda 479,7 miliona dinara planirano je za izgradnju brane sa akumulacijom Arilje profil “Svračkovo”, a za branu sa akumulacijom “Stubo-Rovni” kod Valjeva opredeljeno je 20,6 miliona dinara.

Za uređenje vodotoka i zaštitu od štetnog dejstva voda ukupno je opredeljeno 3,27 milijardi dinara. Za uređenje vodotoka, vodnih objekata za zaštitu od poplava, erozije i bujica i održavanje vodotoka je 1,45 milijardi dinara, a za redovno održavanje 1,35 milijardi dinara.

Za poslove planiranja i međunarodne saradnje iz budžetskog fonda za vode opredeljeno je 246,3 miliona dinara, dok je za zaštitu voda od zagađivanja ukupno izdvojeno 56,4 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here