Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



"Tami DAF" instalira uređaje za eliminaciju reaktivne električne energije

post-title


Čačanska firma "Tami DAF" , koja se bavi energetikom, instalira uređaje, koji eliminišu potrošnju reaktivne električne energije i omogućavaju višestruku uštedu, prevashodno industrijskim potrošačima. Prema rečima Danila Paunovića, instaliranjem ovih uređaja, izdatak za reaktivnu energiju biće sveden gotovo na nulu. Ovi uređaji istovremeno, tvrdi naš sagovornik, smanjuju i zagrevanje kablova i rasklopne opreme u razvodnim sistemima, čime se produžava njihov vek trajanja.
- Najveći potrošači reaktivne energije, odnosno energije koju zauzima kapacitet prenosnih uređaja, su firme i kompanije u kojima ima dosta elektro-motornih pogona i fluo rasvete. Ona je sada relativno jeftina, ali kod velikih industrijskih potrošača čak 30% do 60% ukupno potrošene energije otpada upravu na reaktivnu energiju – objašnjava Paunović i ističe da bi prema najavama iz EPS-a ova energija u narednom periodu trebalo da poskupi za više od 25%!
Kako navodi Paunović, instaliranje uređaja za anuliranje reaktivne energije je investicija koja će se, prema sadašnjim cenama, firmama isplatiti u periodu od 10 do 14 meseci. Firma "Tami DAF" im omogućava da odradi projekat po sistemu ,,ključ u ruke”, a radni vek ovih postrojenja je veći od 10 godina.Kontakt telefon preko kog se mogu dobiti detaljnij informacije o ugradnji ovih uređaja je sledeći +381 65 33 77 020


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar