U Čačku će danas biti ozvaničeno strateško partnerstvo organizacije “Srbija 21“ i Grupe građana “Čačak je naš“.

Tom prilikom o programima ove dve organizacije i razlozima za njihovo objedinjavanje govoriće poslanik SDS Marko Đurišić, bivši funkcioner i poslanik LDP Bojan Đurić i nekadašnji odbornik u Skupštini grada Čačka Dragan Bisenić.

“Srbija 21“ predstavila je nedavno Deklaraciju o političkoj budućnosti moderne evropske Srbije.

Ta organizacija obavezala se da će sve što bud činila u budućnosti počivati na snažnoj obavezi i posvećenosti postizanju tog cilja da Srbija bude punopravna članica EU.

S druge strane, Dragan Bisenić izjavio je ranije da se obični gradjani nalaze “između čekića i nakovnja“ kada je u pitanju izbor na glasanju između vlasti i dela opozicije koja smatra da bojkot sve rešava.

– Razlika između 5. oktobra (2000. godine) je u tome što su svi oni koji su bili okupljeni u Demokratskoj opoziciji Srbije (DOS) imali isti cilj, rušenje režima Slobodana Miloševića i nisu imali sumnje u pravac u kome Srbija treba da se razvija – prema Evropskoj uniji. Prvi put danas posle 20 godina imamo ponudu – mi smo za bojkot izbora da srušimo vlast, a posle ćemo da vidimo da li ćemo na istok ili zapad – rekao je Bisinić, i dodao da takve dileme ne sme da bude i da mora biti jasan put Srbije u Evropu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here