Kulturno umetničko društvo „Srpski jelek“ organizovalo je tradicionalni humanitarni koncert za decu, korisnike usluga Ustanove „Zračak“. S obzirom da je druženje održano prvi put u novoj fiskulturnoj sali koja se nalazi u školi „1. Novembar“, programu su, zbog većeg prostora i boljih uslova, poput odgovarajućih prilaza, prisutvovali brojni gosti. Među njima i predstavnici Udruženja paraplegičara.

KUD „Srpski jelek“ već 18 godina organizuje druženje sa osobama sa invaliditetom. Ovoga puta zajedno sa udruženjem žena „Evgenija“ iz Ježevice. U programu je nastupilo oko 40 učesnika. Deci iz „Zračka“ uručena je garderoba koju su obezbedili Kolo srpskih sestara i drugi donatori.

Uz bogatu trpezu, koju su pripremile vredne ruke žena iz „Evgenije“ i „Srpskog jeleka“ goste i domaćine su zabavljali trubači, a potom i igrači i pevači iz KUD-a FRA. U programu su svi uživali.

Koncertu je u ime grada Čačka prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Vladan Milić. Poručio je da će grad uvek voditi računa o osobama sa invaliditetom i podsetio da je iz gradskog budžeta u 2020. godini, kao i prošle godine, za funkcionisanje Ustanove „Zračak“ izdvojeno oko 50 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here