U Čačku je danas održana javna prezentacija Moravskog koridora kojoj su učestvovali građani čačanskog područja preko čijih će zemljišta prolaziti ovaj autoput. Predstavnici pojedinih mesnih zajednica prvi put su prisustvovali razgovoru o budućem autoputu, dok su drugi imali priliku da se o ovoj temi delimično već informišu.

Čačak je jedna od sedam lokalnih samouprava kroz koje će prolaziti deonica autoputa Moravski koridor. Mnogo je pitanja koja se odnose na ovaj važan projekat, a na koja meštani čačanskog kraja još uvek nisu dobili odgovore.

Foto: TV Lav plus

,,Ljudi su zabrinuti jer ne znaju kako će biti obeštećeni, kuda će proći put, da li će im seći parcele, da li će se Morava,,pomeriti” od njihovih imanja. Mnogo je nejasnoća. Ako stavimo na tas šta je važnije autoput ili imanja, nesumnjivo je da je to autoput”, rekao je predsednik Saveta Mesne zajednice Mrčajevci Radoslav Bogićević.

Kako će se vršiti ekspoprijaciju, odnosno prelazak privatne imovine u državnu, ko je odgovoran za to, ko ima pravo na naknadu takođe su nepoznanice za žitelje mesta kroz koja će prolaziti Moravski koridor. Osim toga, građani smatraju da I cena zemlje ne može biti svuda ista s obzirom na kvalitet.

Prezentacija će omogućiti, nadležni kažu, Koridorima Srbije da izradi Plan uključivanja zainteresovanih strana i okvirni Plan raseljavanja i ponovnog uspostavljanja izvora prihoda za realizaciju projekta Autoput E761 Pojate – Preljina. Mejl na koji građani mogu da dostavljaju svoje primedne I sugestije je office@koridorisrbije.rs ili na adresu Kralja Petra 21 Beograd.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here