Naučno-tehnološki park u Čačku uskoro bi mogao da bude spreman za prve stanare odnosno da dobije novu opremu i nameštaj. Raspisana je javna nabavka za, između ostalog 60 konferencijskih stolica, kao i više fotelja, konferencijskih stolova, komoda, radnih stolova i gardarobera.

Podsetimo, Vlada Srbije donela je odluku o podršci razvoju Naučno-tehnološkog centra Čačak, kroz kupovinu novog objekta u vrednosti od 270 miliona dinara i opreme za razvoj inovacija u vrednosti od 60 miliona dinara.

Rok za isporuku i montažu opreme ne može biti duži od 30 kalendarskih dana od dana, a ponude se mogu dostaljati do 25. marta 2020.

Čačanski NTP postaće četvrti centar u Srbiji, posle Beograda, Novog Sada i Niša.

Podsetimo, krajem oktobra Grad Čačak raspisao je tender za izradu projektne dokumentacije za gradnju NTP-a na 3.600 m2, a posao je na tenderu dobila kompanija Home plan iz Beograda za 3,99 miliona dinara bez PDV. Opširnije o tome kako bi NTP trebalo da izgleda, pogledajte u posebnoj vesti.

Kako je ranije rečeno, za izgradnju Naučno-tehnološkog parka u Čačku predviđeno je 3,5 mil EUR, a sredstva će biti upotrebljena za obezbeđivanje i opremanje novog poslovnog prostora za potrebe novih firmi i kompanija.

– Obezbeđivanje i opremanje poslovnog prostora za potrebe poslovne inkubacije osnažilo bi kapacitete organizacije za kreiranje i rast inovacionih kompanija koje bi dale priliku mladim stručnjacima da ostanu u Čačku i svoje znanje primene za razvoj lokalne ekonomije. Proširenje prostornih kapaciteta NTP Čačak biće realizovano preuzimanjem na upravljanje i korišćenje lokacije Tehnos, ukupne površine oko 5.500 m2 na prostoru od oko 3,5 hektara – navodi se u dokumentu koji je 2018. objavila Vlada Srbije.

Nakon useljenja mladih privrednih subjekata, stvorili bi se uslovi za otvaranje 300 novih radnih mesta. Predviđena dinamika adaptacije i realizacije projekta je 24 meseca.

U realizaciju celog posla, Grad Čačak ulaže zemljište i kompletnu infrastrukturu u vrednosti 2,5 mil EUR, dok bi učešće Republike u izgradnji i sanaciji postojećih objekata trebalo da bude 3,5 miliona.

Inače, Skupština Grada Čačka donela je Nacrt plana infrastukturnog razvoja Čačka za period od 2020. do 2022. godine, kojim se određuju glavne smernice investicionog razvoja grada za sledeće tri godine.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here