Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



TOČ se predstavio na sajmu turizma

post-title


42. Međunarodni sajam turizma održan je od 20. do 23. februara u Beogradu, a u hali 4  predstavljena je ponuda turističkih  destinacija u Srbije. Turistička organizacija Čačka  je u  okviru zajedničkog nastupa na štandu turističke regije Zapadna Srbija, predstavila turističku   ponudu na području grada Čačka.
Brojni posetioci, organizatori putovanja i predstavnici medija, prisustvovali su programu promocije novih tematskih programa u gradu Čačku, Ovčarsko-kablarskoj klisuri, koje je prezentovala Mirjana Knežević, vlasnica turističke agencije “Lazena” iz Čačka. Stefan Lukić održao je prezentaciju na temu biciklističkih i planinarskih ruta i nove android aplikacije o turističkim sadržajima na području Čačka. Ovogodišnji rok festival PRIČA najavila su poznata imena naše muzičke scene, Nele Karajlić, grupa Valentino, Bane Lokner, grupa S.A.R.S.
Pored manifestacija koje se organizuju na području Čačka, posebno su predstavljene one koje imaju značaj u oblasti kulture i  tradicije. Među njima je Sabor frulaša Srbije,  “Karusel”, “Dani patrijarha Pavla”, “Etnofest” ali i u oblasti promocije poljoprivrede i gastronomije -  “Plodovi Zapadnog Pomoravlja” i “Kupusijada”. Kada je gastronomska ponuda u pitanju, promovisano je izdanje TOČ - Čačak-vodič kroz najbolju hranu i zabavu, a predstavnici ugostiteljskog sektora iz Čačka, gostionica “Mladost” i najstarija kafana u Čačku “Car Lazar”, u sastavu UTP “Morava”,  predstavili  su specijalitete čačanskog kraja. Pored ukusne hrane, gostionica Mladost je organizovala i deustaciju kraft piva koje proizvodi, a  kafana “Car Lazar” je uz bogat asortman iz njihove kuhinje i  pratećeg muzičkog programa, predstavila i detalje iz restorana, na čijoj je restauraciji bila angažovana Marija Lukić. Na štandu TOČ je organizovana i nagradna igra za posetioce sajma, a nagrade su dodelili: Specijalna bolnica za rehabilitaciju Atomska banja Gornja Trepča, UTP “Morava”,  hotel “Aveny”, Turistička organizacija Čačka, Rok festival PRIČA. Pažnju posetilaca na štandu TOČ  imala   je i umetnica, slikarka Ivana Knežević, koja je oslikavala zanimljive detalje, u obliku suvenira “U bojama Čačka”.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar