Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” je u četvrtak, 27. februara 2020. bila domaćin prvoj ovogodišnjoj Skupštini Bibliotekarskog društva Srbije za Moravički okrug. Prisustvovala su 33 stručna radnika iz opštinskih, specijalnih i školskih biblioteka ivanjičke, lučanske, gornjomilanovačke i čačanske opštine, kao i biblioteke Tehničkog fakulteta iz Čačka.

Na februarskom zasedanju razgovaralo se o ostvarenim rezultatima rada u 2019. godini ove, prema rečima dr Bogdana Trifunovića, predsednika BDS, jedne od najaktivnijih podružnica u Srbiji, kao i o postavljenim ciljevima i aktivnostima za 2020. Prisutni članovi su se složili da su najvažniji zadaci i dalje povećanje broja članova, konstantna i još bliža saradnja biblioteka svih tipova u Okrugu, posebno na realizaciji bibliotečko-informacionih i kulturno-prosvetnih programa i stalne edukacije. Kao zajednički cilj budućeg rada definisano još bolje informisanje o aktuelnim detaljima struke i položaja svih stručnih radnika. To se može ostvariti učešćem članova Podružnice na forumima, seminarima, posebno na godišnjoj Konferenciji Društva, objavljivanjem radova u stručnim glasilima biblioteka Okruga („Glas biblioteke”, „Slovo Ćirilovo”).

S obzirom na to da je 2020. godina izborna za ovu Podružnicu, prisutni članovi su izabrali novog predsednika i sekretara, kao i delagate koji će predstavljati Okrug na Skupštini BDS. Svi predloženi kandidati su izabrani jednoglasno. U naredne četiri godine o radu Podružnice, na funkciji predsednika, brinuće Dubravka Ilić, viši diplomirani bibliotekar, i sekretar Tijana Bežanić, bibliotekar, obe iz čačanske Biblioteke. Zajedničke interese članova iz Okruga zastupaće tri delegata: Emilija Peruničić, direktor Biblioteke „Svetislav Vulović” iz Ivanjice, Tamara Momčilović, bibliotekar Biblioteke opštine Lučani u Guči, a školske bibliotekare će predstavljati Milica Bošković iz Tehničke škole iz Ivanjice. Po potrebi će ih zamenjivati bibliotekari Vladimir Simić, iz čačanske Biblioteke i Dragana Perišić iz Biblioteke „Braća Nastasijević” iz Gornjeg Milanovca, kao i Biljana Lukić, školski bibliotekar OŠ „Milica Pavlović” iz Čačka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here