Nastavnik istorije Slobodan Bugarski nije suspendovan sa nastave zbog verbalnog ispada s kraja prošle godine, kada je putem video poruke pretio političkim neistomišljenicima.

On normalno radi u OŠ “Filip Filipović“, pošto su nadležne inspekcijske službe ocenile da ne postoji zakonski osnov za njegovu suspenziju, jer se, kako je navedeno, incident čiji je vinovnik Bugarski, nije odigrao u školi, niti u njenom dvorištu.

Čačanski nastavnik je nakon događaja koji je ustalasao lokalnu javnost uzeo nekoliko dana bolovanja, nakon čega se vratio na posao.

U međuvremenu isključen je iz članstva Sindikata obrazovanja Čačka (SOČ).

 Sindikat se najpre ogradio od kolege Bugarskog, a potom ga isključio iz članstva u naše sindikalne organizacije, jer je narušio ugled sindikata i nije poštovao etički kodeks profesije. Procedura, međutim, ne dozvoljava da bude on suspendovan sa nastave. U prosvetnoj inspekciji obraložili su nam da nema osnova za suspenziju jer se ispad nijedogodio tokom rada sa decom. Takva odluka bi svakako bila oborena na sudu. Rečeno nam je da svako ima ustavno pravo da govori šta hoće, a da je u nadležnosti tužilaštva da reaguje ako je u njegovoj izjavi bilo elemenata nekog krivičnog dela – rečeno je za Morava info u Sindikatu OŠ “Filip Filipović“.

Podsetimo, Bugarski je 22. decembra uputio pretnju porukom:

– Evo ti ga snimak, i ti i Žeks i svi koji misle da smenite Vučića na ulici, pobićemo vas! E, to prenesi na RTS, na “Prvu“, na “Našu“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here