Atletičar “ČAAK” – a Ognjen Nikolić dobio je poziv selektora reprezentacije da u trci na 3000 metara nastupi na susretu 6. reprezentacija u kategoriji mlađih juniora, koji će se održati u Istanbulu 07. marta. Pored domaćina Turske na ovom takmičenju nastupiće reprezentativci Ukrajine, Belorusije, Francuske, Kazahstana i Srbije.

Proteklog vikenda u Beogradu je održano atletsko dvoransko Prvenstvo Srbije za mlađe pionire/ke, za starije pionire/ke i ponovljena trka sa Prvenstva Srbije za starije juniore/ke.
Atletičari “ČAAK”- a su i ovog puta bili na visini zadatka. Svom gradu i klubu doneli su devetu medalju sa državnih prvenstava u ovoj godini.

U ponovljenoj trci na 1500 metara za starije juniorke Sanja Đoković je u dramatičnom finišu trke popravila svoj lični rekord za 4. sekunde i zauzela 3. mesto. Inače trka je bila održana 25. januara, ali je ponovljena sada zbog greške sudija.

Veliko iznenađenje  u trci mlađih pionirki (2007 / 2008) na 800 metara priredila je Đurđa Đokić zauzimanjem 3. mesta sa rezultatom 2:32,87 što je njen novi lični rekord.
Svoju prvu medalju sa državnih prvenstava Đurđa je osvojila veoma hrabrim trčanjem od prvog metra, obzirom da je bila u drugoj slabijoj grupi pored pobede u grupi morala je da “juri” rezultat, koji bi je doveo do medalje.

Dobre rezultate, na prvom nastupu na Prvenstvu Srbije ostvarili su Kristina Đurović u trci na 200 metara i Andrej Cvetić u trci na 800 metara. Zbog bolesti na ovom prvenstvu nije nastupio Vuk Grujić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here