Predsednik opštine Dejan Kovačević i predstavnici kompanije „Bermilton Properties“ položili su danas kamen temeljac za izgradnju tržnog centra Shop Park u Gornjem Milanovcu.

Tom prilikom, predsednik Kovačević izrazio je veliko zadovoljstvo što je kompanija „Bermilton Properties“ prepoznala opštinu Gornji Milanovac kao perspektivnu opštinu, sa stabilnom i zdravom ekonomijom.

„Veliko mi je zadovoljstvo što su naši pregovori završeni sa polaganjem ovog kamena temeljca. Dobićemo velelepan objekat od sedam hiljada kvadrata, a vrednost investicije iznosi osam miliona evra. U Gornji Milanovac doći će dvadeset pet svetskih brendova, a ono što mene najviše raduje jeste i oko dvesta novih radnih mesta za naše sugrađane. Očekujemo da izgradnja bude završena do 1. septembra ove godine, tako da će od tada svi naši sugrađani, svi posetioci Gornjeg Milanovca, moći će da uživaju u kupovini u Shop Parku . Firmi „Bermilton Properties“ želim da ovo ne bude prvi objekat u našem gradu, već da nastave da ulažu kod nas – kazao je predsednik Kovačević.

Aleksandar Pašić, PR firme „Bermilton Properties“ istakao je da su zdrava ekonomija i jaka industrija bili presudni činioci koji su prevagnuli da tržni centar Shop Park bude građen baš u našoj opštini.
„ Uradili smo analize u kojim gradovima bi trebalo da gradimo objekte i ono što nam je zapalo za oko je to da Gornji Milanovac ima najzdraviju ekonomiju, da je broj zaposlenih u industriji, i koji stvara proizvode, procentualno najveći u Srbiji, upravo, u Gornjem Milanovcu. Veliki broj naših zakupaca je prvo htelo da proveri grad pre nego što su potpisali ugovore. Obilazili su gradove i razmišljali su da li da dođu u G. Milanovac, ali onog momenta kada smo ih doveli u centar grada, kada su prošetali gradom i došli do lokacije samo su rekli „dajte nam ugovor da potpišemo“. Što znači da jedna vrsta komunalnog reda i organizacije ovog grada je bila zaista jedna od presudnih stvari da strani zakupci, kojih će ovde biti preko 20, potpišu ugovore“, naglasio je Pašić.

On je takođe istakao da je već preko sto mladih iz Gornjeg Milanovca poslalo svoje prijave za posao, a iste će biti prosleđene zakupcima. Na kraju je zaključio da ono što izdvaja Shop Park u Gornjem Milanovcu, od drugih objekata te vrste je i dolazak kompanije „Pepco“, koja će svoj prvi prodajni objekat otvoriti baš u milanovačkom Shop Parku, kao i Waikiki i DeFacto brend, koji su prisutni u gradovima u okolini, ali će ovde kupcima ponuditi isti asortiman sa povoljnijim cenama, čime će privući kupce iz ostalih gradova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here