Sijera Leone je povukla priznanje nezavisnosti takozvanog Kosova.

Od 193 članice UN, 92 zemlje priznaju samoproglašeno Kosovo, dok čak 96 zemalja ne priznaje, a pet zemalja nalazi u fluidnom stavu, odnosno uglavnom priznaju lažnu državu, ali više ne glasaju za takozvano Kosovo.

Posebno je zanimljivo to što je Sijera Leone bila među prvim državama koja je priznala nezavisnost samoproglašenog Kosova 2008 godine. Ovo je 18. država koja je povukla priznanje lažne države.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je novinarima posle susreta sa savetnikom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Robertom O’Brajenom izjavio da očekuje u kratkom roku, narednih dana, nova povlačenja priznanja nezavisnosti samoproglašenog Kosova.

Vučić je rekao da će se boriti diplomatskim sredstvima, trudeći se da sačuvamo naše interese, i istakao da rešenje leži u kompromisu.

Pre Sijere Leone, priznanje lažne države su povukli Surinam, Togo, Gana, Nauru, Unija Komora, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Liberija, Lesoto, Grenada, Madagaskar, Komonvelt Dominika, Papua Nova Gvineja, Solomonska Ostrva, Palau i Centralnoafrička republika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here