Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kakvo nas vreme očekuje u martu

post-title


I ovu nedelju obeležiće temperature koje će se kretati oko 15. podeljka, ali uz kišu. Izgleda kao da je proleće već stiglo a to kaže i meteorolog RHMZ-a Nedeljko Todorović.

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da natprosečno visoke temperature, kao i intervali sa kišom i suncem pokazuju da je proleće već počelo. Ipak, noćas nam stiže zahlađenje.
"Kao i obično, zahlađenje dolazi sa severozapada Evrope, prelazi u srednju Evropu, pa kod nas uđe iz Mađarske i širi se ka jugu. Tako će biti noćas i sutra, sutra će biti hladnije za 10-12 stepeni", rekao je Todorović i dodao da će maksimalna dnevna temperatura biti oko devet stepeni. Todorović kaže da će u martu ostati natprosečno toplo, ali sa više padavina koje će se smenjivati sa suvim vremenom. Dugoročna prognoza, koja je, ističe Todorović, nedovoljno pouzdana, ukazuje da nas u nižim predelima očekuje kiša, a u višim sneg. Biće dva dana kiša, pa dva dana suvo, navodi Todorović.

Sneg još može da iznenadi Beograd

Todorović ukazuje da je još moguće da padne sneg i u prestonici. "U prirodi je sve moguće, pa nas sneg može iznenaditi i u aprilu, ali je nemoguće prognozirati toliko unapred. Ako pogledamo istorijske podatke, najranije je sneg pao 10. oktobra u Beogradu, a najkasnije 11. maja", ističe Todorović. Povodom čestih izjava da vreme nikada nije bilo ovakvo, Todorović kaže da je sećanje varljiva kategorija. Nije tačno da nikada nije bilo ovakvo vreme, sećanje je varljiva kategorija, zaključio je Nedeljko Todorović.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar