Projekat „Separacija nije sekiracija“, za koji je Grad Čačak nedavno dobio bespovratna sredstva, podrazumeva više različitih aktivnosti, ali se prvenstveno odnosi na vrtiće. Njegova realizacija, prema rečima pomoćnika gradonačelnika Vladana Milića očekuje se tokom ovog meseca, a podrazumeva da jednom mesečno deca mogu da prespavaju ili provedu vikend u vrtiću. U pitanju će biti objekti na teritoriji grada.

–Planirani kapaciteti su za oko 50 mališana, koji će boraviti sa vaspitačima. Plan je da u subotu popodne dolaze u vrtić, a odlaze u nedelju nakon doručka. Tokom boravka imaće razne aktivnosti, igraonice i edukativne radionice, a ovim projektom je predviđen i odlazak dece na bazen u Ovčar Banju – rekao je pomoćnik gradonačelnika Vladan Milić.

Sam naziv projekta „Separacija nije sekiracija“ simbolično predstavlja njegov cilj, a to je navikavanje odvajanja dece od roditelja, kako bi kasnije neka organizovana putovanja ili izleti bili manje problematični za decu.

-Projekat najviše uključuje vrtiće, tako da će tri objekta dobiti nova igrališta, ali dobićemo i dva nova automobila koja će biti na raspolaganju Patronažnoj službi i Kućnoj nezi, a planiran je i veliki broj edukacija u vezi sa populacionom politikom, kao i dečije igraonice za decu koja su korisnici kartice „tri plus“ – rekao je Milić.

Vrednost ovog projekta je 11 miliona dinara, a Grad Čačak će u ovom iznosu učestvovati sa 15 odsto. Realizacija se, prema rečima Milića, očekuje tokom ovog meseca.

1 KOMENTAR

  1. Bravo za Čačak.

    Apsolutno je ideja na mestu, posle vencanja, kada deca dodju, jer nakon kupovine kreveta i kuhinje da bi se postalo PORODICA dolaze pas i dete, ili kada već dete mora da se napravi da bi se zadrzao bracni partner, grad u kome živiš potrudi se da ti sve to olaksa time, da kada psa vec nemas gde da ostavis, bar se deteta rešiš. 🤣😂🤣😂🤣

    A i vaspitačicama i uciteljicama dobro dodje, jer one po detetu imaju proviziju kada idu na rekreativnu ili izlete valja da ide što više dece da se tamo lepo druze, eventualno i da se poneko udavi u bazenu, pa je pun pogodak decu od jaslica nauciti da sto vise vremena budu van porodice, samostalni naravno.

    Još jednom BRAVOOOOOO za Čačak tako se to radi!

    Evo i predloga za razmišljanje, napravite saradnju sa porodilištima i odmah po rodjenja decu u jaslice, što bi bebe išle kuci?¿ Najlakše ce se od bebeceg uzrasta osamostaliti i bice 100% samostalni, a roditelji 100% srećni!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here