Sindikat obrazovanja Čačak i sindikat Gimnazije Čačak su organizovali skup pod nazivom „Razotkrivanje reforme Gimnazija”.Jasna Janković predsednik Unije sindikata kaže da je ovde da podrži ovu inicijativu koja se tiče reforme Gimnazija.

Foto: RINA

„Deca u reformisanim Gimnazijama su sada drugi razred, sprema se program za treći i četvrti i smatramo da je ovo pravi trenutak da se nagoveste nekakvi problemi koji bi mogli decu sačekati do kraja četvrtog razreda, a onda u nekom trenutku preporučiti određene mere, to je razlog zbog koga predsedništvo Unije ovde”, rekla je Jankovićeva.

Ona je rekla da ono što javnost treba da zna da je protest, odnosno štrajk zakazan za 17. Mart.„Inače, posle dve i po godine, nas reprezentativne sindikate prosvete primila predsednica Vlade RS Ana Brnabić. Na tom sastanku je ona bila sa svojim timom, na sastanku je bio i naš ministar Mladen Šarčević. Ovaj sastanak upriličen je posle mnogo vremena, ali čini se, kao da je vreme stalo, jer su teme bile indentične, kao i davnog avgusta 2017 kad smo poslednji put bili kod Ane Brnabić i tada smo pričali o platnim razredima. To je ponovo bila tema, pričali smo o korekciji koeficijenata i ništa se tim povodom nije pomerilo, mi ćemo sigurno insistirati na daljem toku pregovora”, objasnila je ona.

Po njenim rečima Vlada je još uvek rada da platni razredi stupe na snagu 01. januara 2021. Godine.

„Petogodišnjicu sporazuma obeležavamo upravo 17. marta i ta sve veća sinergija da su sada i državni organi svesni da bez pravednih platnih grupa i razreda, mi u stvari ne možemo da sredimo naš sistem i ne možemo nekako pravedno da trošimo novac iz budžeta”, zaključila je Janković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here