Javni beležnici su za prva četiri dana od raspisivanja izbora overili 349.467 potpisa birača za podršku izbornim listama političkih stranaka ili grupacija.

Beležnici su zakazali overe svima koji su do sada podneli pismene zahteve za overu, saopštila je Javnobeležnička komora Srbije

Prema propisima, izborne liste za predstojeće republičke parlamentarne izbore, kao i za pokrajinske i lokalne izbore, podnose se odgovarajućim izbornim komisijama sa overenim potpisima birača najkasnije do ponoći 10. aprila.

Javni beležnici ostaju spremni da odgovore na sve zahteve za overu potpisa birača koji budu podneti blagovremeno, u skladu sa propisanim rokom, navodi se u saopštenju JKS.

Inače, zakazivanje overe potpisa birača kod javnih beležnika počelo je 4. marta, kada su raspisani republički, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji i od tada je 540 pravnika iz javnobeležničkih kancelarija utrošilo 11.890 radnih sati obavljajući službenu radnju overe potpisa birača.

Iz JKS poručuju da se svi javni beležnici strogo pridržavaju pravila da izlazak na teren zakazuju hronološki, po redosledu kojim političke stranke ili grupacije podnose zahteve, i u skladu sa raspoloživim kapacitetima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here