Potpredsednica Vlade i članica Predsedištva SNS Zorana Mihajlović izjavila je u Užicu da će jedna od prvih deonica auto-puta od Preljine do Požege koja će biti završena biti obilaznica oko Čačka, koja će umnogome olakšati put do Užica.
“Sa izvođačima radova dogovorili smo se da se paralelno sa gradnjom dva tunela koja su najteža na ovoj deonici radi i obilaznica oko Čačka, jer najviše vremena ljudi izgube u prolasku kroz Čačak. Činjenica je da smo u Srbiji u prethodne četiri godine pustili u saobraćaj 350 km auto-puta i ja sam danas mnogo lakše, brže i sigurnije došla u Užice nego pre samo godinu dana. A biće još bolje kada krajem 2021. ili početkom 2022. godine završimo deonicu do Požege”, izjavila je Mihajlovićeva za TV 5.

Ona je izrazila uverenje da ćemo ove godine uspeti da potpišemo i ugovor o nastavku izgradnje auto-puta od Požege do granice sa Crnom Gorom, deonice koja će biti najteža i najskuplja, jer samo izrada tehničke dokumentacije košta gotovo 50 miliona evra.

Mihajlovićeva je naglasila i da je počela gradnja Moravskog koridora, auto-puta koji će povezati Čačak, Kraljevo, Vrnjačku Banju, Trstenik, Kruševac i Ćićevac sa Koridorom 10.

“Za dve, odnosno tri godine povezaćemo auto-putem Kruševac sa Koridorom 10, a za tri godine Kraljevo sa Milošem Velikim. Čak i da ništa ne govorim o tome šta smo uradili u infrastrukturi u prethodne četiri godine, građani to vide, i što je još važnije, koriste sve te puteve i obnovljene pruge. Zato se nadam da će na izborima 26. aprila svojim glasom da pokažu šta smo sve uradili u prethodnom mandatu”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila da su i mnogi pre ove Vlade Srbije, koji bi sada opet da se vrate, imali sve mogućnosti da urade mnogo toga, ali da nisu.

“Svi oni pre mene takođe su imali mogućnost da grade infrastrukturu, imali su ugovore, imali su firme… ali nisu uradili ni približno onom što smo mi uradili. Rezultati su ono što nas opredeljuje. Mi ćemo u naredne četiri godine uraditi još 450 kilometara novih auto-puteva, i to vam govorim s punim pravom jer iza mene stoji 350 kilometara završenih auto-puteva”, kazala je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je naglasila da je država završila kompletan Koridor 10, da sada imamo auto-put do granice sa Bugarskom i auto-put do granice sa Severnom Makedonijom.

“To su kapitalne stvari, ali ne žive svi građani uz koridore i zato je još značajnije što smo obnovili 550 km regionalnih pruga i pokrenuli rehabilitaciju 5.000 regionalnih i lokalnih puteva. Radimo prvu brzu prugu od Beograda do Budimpešte, danas imamo tri međunarodna aerodroma, Beograd, Niš i Kraljevo. Plate su povećane sa 330 na više od 500 evra, a ako nastavimo ovako, za četiri godine biće 900 evra”, rekla je Mihajlovićeva.

Podsetila je da je država preuzela upravljanje nad aerodromom “Ponikve” kod Užica jer lokalna samouprava nije imala novca.

“Mi smo zato formirali preduzeće Aerodromi Srbije kako bismo što lakše obezbedili novac da bismo ga uložili u manje aerodrome. Tako ćemo uložiti novac i u Ponikve, i to ne mali novac, kako bismo i od njega napravili funkcionalni aerodrom”, rekla je Mihajlovićeva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here