Sve suspektivne osobe koje su bile izložene kontaktu sa potencijalnim prenosiocima korona virusa ukoliko i imaju simptome, oni su izuzetno blagi i svi se nalaze u kućnoj izolaciji, jer nije bilo potrebe za hospitalizaciju.

“Najrizičniji događaj svakako je proslava 18. rođendana na koji je stigla gošća iz Nemačke koja nije imala nikakve simptome, ali je potvrđeno da ima korona virus. Tu je bilo oko 250 gostiju, ali i radnici kao i muzičari i svi oni su u potencijalnoj opasnosti. Naš zadatak je da sve ljude prekontrolišemo i stavimo u izolaciju dok ne prođe kritičan period moguće inkubacije. Niko od njih nije za bolnicu, jer nemaju zdravstvene probleme”, izjavio je dr Aksentije Tošić, v.d. direktora ZZJZ u Čačku.

Kineski radnici u Pakovraću, sa kojima je kontaktirao muškarac kome je takođe potvrđeno inficiranje korona virusom, već nekoliko dana su u potpunom karantinu.

“U svakodnevnom smo kontaktu sa prevodiocima. Kineski radnici se vrlo odgovorno ponašaju, poštuju sva pravila. Temperatura se meri po nekoliko puta dnevno, hrana i pošta im se dostavljaju. Tako da je mogućnost širenja virusa iz ovog kampa svedena na minimum”, nagalašava dr Tošić.

On je apelovao na sve građane da u narednom periodu otkažu planirane proslave i okupljanja zbog zdravstvene bezbednosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here