Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da se moraju poštovati tačno određene procedure u slučaju zatvaranja škola, da odluku o tome ne mogu da donose direktori i najavio sankcije za one direktore koji su to uradili na svoju ruku.

“Razumem i strah i paniku, ali svako mora da poštuje procedure i zakone, a ne kao što su to uradili u “Miki Petroviću Alasu” u Beogradu i u gimnaziji u Čačku – sedeli uveče i gledali šta da rade”, rekao je Šarčević za Kurir.

On je naveo da mu se javljala rektorka UB da pita šta radi, koje su procedure i da nikakve odluke nije donosila na svoju ruku.

“Tu je Ministarstvo prosvete, tu su školski odbori, ne mogu direktori tek tako da odlučuju da li će škola biti zatvorena” , rekao je Šarčević.

On je dodao da će, kada se situacija u vezi sa korona virusom stabilizuje i prođe, inspekcije raditi i da će svi biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

2 KOMENTARA

  1. A sta cete gospodine ministre sa direktorima koji su se oglusili o zakon o zabrani zaposljavanja?
    Govorili ste da ce takvi ostati bez posla a ono ispade da su nagradjeni.
    Vec sest godina ukazujem na problem ali nijedna institucija nema sluha za moje apele.
    Pisao sam u vise navrata ali nikakav odgovor nikada nisam dobio. Bruka i sramota. Moja porodica je na ivici gladi a neki se igraju novcem. Svaka cast

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here