U ovom teškom periodu kad je korona virus paralisao skoro čitav svet na ispitu je solidarnost i plemenitost svakog pojedinca. Taj test već prvog dana vanredne situacije u Srbiji uspešno je položio Luka Petković iz Čačka koji je jutros poranio i besplatno vršio dostavu hrane i namirnica starim sugrađanima koji su prva meta i zbog toga ne mogu napolje.

“Želimo da sačuvamo naše starije. Ako izađu u grad oni su u opasnosti jer su najranjiviji kad je ovaj novi virus u pitanju i zato smo odlučili da ih poštedimo. Strogo vodimo računa  da ne dođemo u kontakst sa njima. Oni nas pozovu, mi im ostavimo namirnice i lekove ispred vrata i odemo”, rekao je za Luka za RINU.

Foto: RINA

Pomoć je bila potrebna i devedestogodišnjem Milanu Filipoviću, koji poštuje mere koje je propisala država.

“Iako sam u desetoj deceniji života, uveki sam sve svoje obaveze obavljao sam. Međutim, sada je siuacija takva da mi je pomoć drugih neophodna i zato sam mnogo zahvalan Luki koji je došao. On je zlatno dete i pokazao je svoje dobro srce u ovoj situaciji”, izjavio je ovaj stari Čačanin.

Foto: RINA
Foto: RINA

Luka inače radi u agenciji za dostavu pod nazivom “Trčuljko” i danas, ali i narednih dana zaista će, kako kaže, trčati da bi mogao da pomogne svima onima kojima je to potrebno.

 

“Najviše nas pozivaju deca starih ljudi koji ne žive u državi, a imaju stare ropditelje koji u ovoj situaciji nisu u mogućnosti da odu sami do prodavnice ili apoteke. Broj poziva se mnogo povećao i zato nam je u planu da angažujemo još dostavljača”, poručio je ovaj humani mladić.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here