Na spisku 36 proizvoda čije je cene uredbom ograničila Vlada Srbije na iznos koji su imali na dan 5. marta su osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu.

Ta uredba objavljena u Službenom glasniku doneta je da bi se sprečavali poremećaji na tržištu izazvani većom potražnjom za određenom robom usled širenja epidemije virusa korona.

Zabrana poskupljenja 36 proizvoda trajaće 30 dana, a odnosi se na brašno od pšenice, hleb, suncokretovo jestivo ulje, beli šećer, so, vodu, povrće i voće, testeninu, sveže meso i mesne prerađevine, ribu.

Na tom spisku su i termički obrađeno kravlje mleko (pasterizovano i sterilizovano), mleko u prahu, jogurt, kokošija jaja, dečija hrana, sapun, šampon, pasta za zube, deterdženti, rukavice, kao i odeća i pribor za odeću od plastičnih masa.

Ograničene su cene i pelena za decu i odrasle, maramica, ubrusa u rolni i na komad, toalet papira, maski, plastičnih sa tekstilnim filterom, prekrivki, tekstilnih za hiruršku upotrebu, hirurškog odelo od papira, papirnih maski, gumenog zaštitnog odela, gumenih rukavice, hiruških i ostalih, tekstilnih hiruških odela, varikine i ostalih dezinfekanata, asepsola, alkohola i zaštitnih naočara.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here