Gradski štab za vanredne situacije Grada Čačka sinoć je u skladu sa odlukom proglašenju vanrednog stanja Predsednika Republike, predsednika Narodne skupštine i predsednika Vlade Republike Srbije doneo više naredbi koje treba da doprinesu sprečavanju, suzbijanju i gašenju epidemije COVID-19 na teritoriji grada :

1. GRADSKOJ UPRAVI ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI naloženo je sprovođenje mera za prekid rada svih predškolskih i obrazovnih ustanova na teritoriji Grada Čačka.

2. JAVNOM PREVOZNIKU izdata je naredba za smenjenje obima javnog gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji grada Čačka od utorka, 17. marta 2020. godine i njegovo stavljanje na subotnji režim vožnje, uz ukidanje svih noćnih linija.

3.CENTRU ZA SOCIJALNI RAD izdata je naredba za zatvaranje dnevnih centara i klubova za odrasle i starije.

4. GRADSKOJ UPRAVI ZA INSPEKCIJSKI NADZOR Od ponedeljka, 16. marta 2020. godine naloženo je sprovođenje naredbe za skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova i ostalih ugostiteljskih objekata) od 8 do 20 časova. U ugostiteljskim objektima tokom radnog vremena u zatvorenim prostorojima dozvoljeno je prisustvo najviše pedeset lica.

5. POMOĆNIKU GRADONAČELNIKA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI I DIREKTORU SPORTSKOG CENTRA MLADOST izdata je naredba za prekid rada svih sportskih obejakata na teritoriji grada Čačka i održavanje sportskih, turističkih i kulturnih događaja i manifestacija.

6. SVIM PRAVNIM LICIMA I PREDUZETNICIMA izdata je preporuka da omoguće rad od kuće teškim hroničnim bolesnicima i licima starijim od 60 godina.

7. NAČELNIKU ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE izdata je naredba da u cilju kordinacije i komunikacije sa građanima prilagodi rad pozivnog centra na brojeve telefona: 032/309-111 i 0800/112-032 radi pružanja informacija za pomoć građanima. Cilj osnivanja ovog centara je organizovanje pomoći najstarijim sugrađanima kao što je donošenje namirinica i lekova na kućnu adresu i organizovanje lekarske pomoći kao i angažovanje jedinica civilne zaštite opšte namene.

8. GRADSKOJ UPRAVI ZA INSPEKCIJSKI NADZOR izdata je naredba da u koordinaciji sa REPUBLIČKOM SANITARNOM INSPEKCIJOM vrši pojačani nadzor na svim objektima zatvorenog tipa koji primaju više od 50 osoba, u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije od 15. marta.

9. CRVENOM KRSTU izdata je naredba da vrši distribuciju toplih obroka, lekova i ostalog na kućnu adresu starijih i bolesnih korisnika.

10. Da JP I USTANOVe čiji je osnivač grad Čačak stave na raspolaganje gradskom štabu za vanredne situacije sve potrebne resurse.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here