Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Brnabić: Na respiratoru šest osoba zaraženih koronom, dani pred nama su izuzetno važni

post-title


Broj zaraženih virusom korona u Srbiji je 89, od toga je 48 osoba hospitalizovano, a šestoro je na respiratoru, rekla je premijerka Ana Brnabić tokom obraćanja u Vladi Srbije.

Jedna osoba koja je u KC Niš je na respiratoru zbog sezonskog gripa, a kasnije se zarazila koronom. Svi naši stručnjaci se slažu da je juče kod nas počeo taj trend ubrzavanja. naredni dani su izuzetno važni. Zato mi je drago što smo uveli te oštrije mere da bismo sačuvali tu rizičnu grupu, penzionere. Dani pred nama su izuzetno važni. Borba se nastavlja, ali ne samo to, ceo naš tim se priprema još adekvatnije i bolje za dane pred nama - kaže Ana Brnabić.

Ona je dodala da je danas obišla volonterski centar na Vračaru u Beogradu. Potom se osvrnula i na penzije. Radimo na tome da penzioneri dobijaju penzije na kućnu adresu. Radimo na tome, nadam se da ćemo u narednih 48 sati to rečiti - kaže premijerka.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije je formirala poseban tim koja se bavi donacijama iz Kine. Otvorili smo račun u Narodnoj republici u Kini, gde će ljudi moći da uplaćuju novac. Otvorili smo u Srbiji i dinarski i devizni račun. On nije samo za kineske kompanije u Srbiji, mada su nam se mnoge njihove kompanije javljale. Žele da doniraju maske i medicinsku opremu da bi se Srbija izborila sa koronom. To je gest koji pokazuje čelično prijateljstvo sa Kinom - dodala je ona.

Testirani su uzorci 19 osoba od kojih je šest pozitivnih i 13 negativnih na novi korona virus.

U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok su tri osobe zadržane na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta "Torlak" testirano je ukupno 440 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Važni telefoni

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235. Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut": 011 2684 566.

Blic



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar