Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom vanrednog stanja i krize koju je izazvao virus Covid 19, da u javnom sektoru neće biti otkaza, niti smanjivanja plata, dok će radnici u zdravstvu od 1. aprila dobiti povećanje plata od 10%. Sredinom aprila penzioneri će doboti jednokratnu pomoć od 4000 dinara, dok će lokalne samouprave posebno pomagati penzionerima sa niskim primanjima.

Vučić je izjavio da će država posebno pomoći privatnom sektoru uz molbu poslodavcima da ne dele otkaze i izdrže narednih mesec do dva dana.

Pomoći ćemo privatnom sektoru, nećemo moći da pokrijemo sav gubitak privrede, ali ćemo učiniti sve da pomognemo, zato molim privrednike da ne dele otkaze i izdrže mesec ili dva. Svako ko dokaže da je pretrpeo gubitak dobiće pomoć”– rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je izjavio i da država ima velike rezerve brašna i drugih osnovnih namirnica, ali i rezerve nafte u toj količini da će drzava dozvoliti izvoz, jer su kapaciteti za skladištenje puni. On je izjavio i da će pojedinci koji su širili lazne vesti o nestašici nafte biti procrsuirani.

Media portal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here