Poslava punoletstva u Čačku, koja je bila u jednom restoranu 7. marta, postala je „izvorište“ virusa korona. Čak šest od sedam osoba zaraženih virusom kovid-19 u ovom gradu bili su gosti na ovom rođendanu, čiji je domaćin bio čačanski privrednik Ivan Radojević, koji je detetu pravio slavlje. On, ekskluzivno za „Novosti“, govori o tome kako je došlo do ove neprijatne situacije i kako su gosti sa veselja morali u izolaciju.

Rođendan smo zakazali još prošle godine, a slavlje je održano pre nego što je doneta zabrana okupljanja, kada niko nije razmišljao – ispričao nam je Radojević. – Došli su nam kumovi iz Minhena, kao i naši prijatelji.

Jedna od gošća bila je i devojka iz Minhena, ćerka Radojevićevih dugogodišnjih prijatelja. Ne znajući da je zaražena virusom, prisustvovala je veselju na kome je bilo oko 200 ljudi.

Reč je o devojci koja je živela u Čačku, pa je otišla u Nemačku, gde radi u BMW. Ništa nije ukazivalo da je ona obolela. Slavlje je proteklo u najboljem redu, i tako je bilo sve do dan-dva posle toga kada se sve pretvorilo u noćnu moru – kazao nem je Radojević.

Prvo je konstatovan virus kod devojke iz Minhena, a potom i kod ostalih gostiju sa rođendana – doktorke iz ZZJZ u Čačku, direktora najvećeg preduzeća u Čačku, potom kod još dve osobe, i kod doktorke koja takođe radi u ZZJZ, a koja je bila u kontaktu sa ranije inficiranom koleginicom iz ove ustanove.

 Svi oni su naši bliski prijatelji, naši gosti. Niko od njih nama nije prebacio, niti nas je za bilo šta krivio. Ali, ipak, osećamo izvesnu odgovornost i ne može da nam bude prijatno. Sreća je što niko od obolelih nema teže znakove bolesti i svi se oporavljaju. Evo, sutra ističe 14. dan, odnosno period izolacije, i nadamo se, daće Bog, da se na ovome završi – zaključio je Ivan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here